Leon van Bergen

Verkoopadviseur Personenwagens

“Op mijn 14e werkte ik al in de wasstraat van Centraal/Gomes , vanaf mijn 19e zag ik in de verkoop. We hebben een hecht team in Zaandam en ik ken na al die jaren ook veel klanten persoonlijk. Naast werk ben ik een fanatieke kitesurfer en ik ga ieder weekend op zoek naar de mooiste plekken en de beste wind.

Al jaren stond een unieke uitdaging op het menu: de TVTAS oftewel alle Waddeneilanden. Een tocht die alleen te maken is met een voor Nederland zeldzame harde noorderwind. Deze windvoorspelling viel in het weekend van 27 en 28 augustus 2021. Een enorme uitdaging van een kustlijn die weliswaar 120 km meet, maar voor een kiter bijna het dubbele betekent omdat je tegen de wind in moet laveren/zigzaggen.

Het grote organiseren begon. Eenieder heeft een taak; van vervoer, overtochten, overnachting regelen tot de getijden en stromingen tussen de eilanden in kaart te brengen. Ik was verantwoordelijk voor het vervoer van Den Helder naar Lauwersoog-Schiermonnikoog, een rit van 2 uur en niet bepaald rond koffietijd. Het bleek een onmogelijke opgave om én het juiste vervoer voor 4 mannen met kites en kiteboards in de vroege ochtend én voor een in het budget passend bedrag te krijgen. Alle taxibedrijven in de kop van Noord-Holland heb ik afgebeld en alle keren kreeg in een teleurstellend antwoord dat het óf niet kon óf het was onbetaalbaar. Ten einde raad klopte ik aan bij Carl Gomes met de vraag of hij niet iemand wist die ons in alle vroegte een slinger kon geven. Het duurde niet lang voordat hij terugbelde met de vraag wat voor auto wij precies zochten. Even verdween hij van de radar, maar het duurde niet voor lang voordat hij de legendarische woorden sprak: ‘’Leon, ik heb iemand gevonden die jou en je maten even naar Lauwersoog brengt maar het is wel de duurste chauffeur van Nederland: mijn vader Piet Gomes gaat jullie brengen!’’

Wat een feest om op vrijdagochtend om 7 uur Piet toeterend met de demo Vito de parkeerplaats in Den Helder op te zien rijden! De rit naar de veerboot van Schiermonnikoog vloog om door de machtige verhalen van Piet.

Ons avontuur kon beginnen. De eerste dag hebben wij de kust van Schiermonnikoog, Ameland en de helft van Terschelling afgelegd. Hier hebben kennissen ons opgepikt en naar onze overnachting gebracht. De volgende ochtend vroeg visa versa naar het strand om de tweede etappe te volbrengen van Terschelling, Vlieland naar Texel. Het was een loodzware tocht en vooral de gaten tussen de eilanden van soms 12 km breed met enorme stroming waren een zenuwslopende uitdaging. Natuurlijk hebben we volop genoten van de eindeloze zee, de brede lege stranden, ontelbare zeehonden en bruinvis dolfijnen die soms met ons mee zwommen. Indrukwekkend en uniek om soms urenlang alleen met z’n vieren op de zee te zijn.

Piet, bedankt! Zonder jou hadden we dit avontuur niet kunnen waarmaken!