Peter Gomes

Algemeen directeur

‘Een ‘Gomens’ straalt altijd plezier uit’

Wie in Noord-Holland woont en een Mercedes rijdt, hoeft zich geen zorgen te maken: er is altijd een vestiging van Gomes in de buurt. Ons familiebedrijf, dat al bijna 90 jaar garant staat voor ‘kwaliteit met de ster’, telt inmiddels elf vestigingen. Peter vind je geregeld in de kantines van de vestigingen om een kopje koffie te drinken met zijn medewerkers. “Daar hoor je wat er speelt en wat klanten zoal vragen. Bovendien vind ik het belangrijk dat wij niet alleen op kantoor zitten, maar dat we benaderbaar zijn. Je kunt wel veel voertuigen willen verkopen, je mensen moeten het uiteindelijk doen.”

Peter is de derde generatie Gomes aan het hoofd van het bedrijf, een single-brand Mercedes-dealer. In de branche is dat niet zo gewoon, maar Gomes houdt het graag overzichtelijk: bij ons kom je voor een Mercedes-Benz – of dat nu een personenauto is, een bestelwagen of een grote truck. Sinds het dealerschap voor Mercedes-Benz in 1972 werd binnengehaald, is Gomes het vertrouwde adres voor sales, onderhoud en service. Vanuit het ondernemersdorp Warmenhuizen zitten wij dankzij een serie uitbreidingen en overnames nu in heel Noord-Holland, in Utrecht én in het Limburgse Echt. Peter: “Echt vormt een strategisch punt voor service en onderhoud voor onze nationale en internationale klanten.”

Nu elektrische voertuigen in opkomst zijn, worden er andere eisen gesteld aan de mensen in de werkplaats. Peter gelooft dan ook in een leven lang leren voor de mannen en vrouwen in zijn dealerbedrijf. “We willen graag dat iedereen zich blijft ontwikkelen: veel bijscholen dus. We maken er zo echte ‘GoMensen’ van, die met vakkennis en met plezier hun werk doen. En dat stralen ze ook uit naar de klant.”